HTML

2012.03.30. 20:15 deb.

Közkívánat

hannah_montana-5324_1333131261.jpg_333x500

Mivel egy másik generáció nagyszámban képviselteti magát, gondoltam, segítek fellibbenteni a fátylat a témáról. Ímhol a lentebb említett csizmás lánykandúr, Miley Cyrus aka Miley Stewart aka Hannah Montana, de hívjuk nyugodtan májliszájrusznak (mindig szauruszt akarok írni).

A sorozat mindenfelé futott (fut?), alapvetőleg a Disneynél gyökerezik. Nagyvonalakban a képen látható csajról szól, aki hétköznap egy ijesztően gesztikuláló harmatos kamasz, Miley Stewart, de éjfélre átváltozik partitündérré, kapja a szőke parókát, kamugyémántos mikrofonját, színpadra pattan, és államnevű attitűdje mögé bújva hihetetlenül komoly érzésvilágáról énekel taktusokat a világba. Természetesen senki nem vágja, hogy Miley egyenlő Hannah, mert hát ugye az a néhány árnyalatnyi hajszínváltozás felér egy komplett nemváltó műtéttel. Apja, aki ott is és a valóságban is kántrizenész, természetesen nagyban támogatja, komoly világváltó beszélgetés minden részre jut, meg ott van a két cimborája is, aki tudják, mi a szitu.

A szitkom jópár évadot megélt, lett belőle film is, erőltetett humort meg kusza szerelmi szálat mindegyikebn találsz. Szerencsére én elkerültem, de a kiscsajok zabálják. Van uzsis doboz, bugyi, karaokegép, chips, meg amit akartok. Komplett ipar épül rá. (Most nem azért, de ezután vagy vetkőzni, vagy pornózni fog.) Közben persze Ms. Cyrus megnőtt nagyra, megtalálta az önbarnítót, póthajat, kacsacsőrt. Elindította zenei karrierjét (mert ugye "ki akart törni a szerepből" - ami mondjuk nem tudom, mennyire volt okos dolog, főleg, mivel rajongói ekkor még 95% 10 év alattiból és 5% pedofilból álltak), filmet is forgatott, jelölték is érte Arany Málnára. De mindez lényegtelen volt, mert hű imádói nem tágítottak. Az a korosztály, aki rajta nevelkedett, még a köhögéséből is platinalemezt hozott volna össze.

Közben a bulvár ráharapott, hogy a menedzsere ölében lejtett táncot, félmeztelenül fotózta magát, farokformájú tortát nyalogatott. Satöbbi. Magyarán, a cuki bakfisból szakadt kurva lett. Hogy ennek valóságalapja van-e, vagy nincs, azt csak ő tudja. A süllyesztőig már nincs vissza sok. Nem mintha konkrét bajom lenne vele.

3 komment


süti beállítások módosítása