HTML

2012.06.24. 22:52 deb.

Nos?

Voltak már úgy, hogy meglehetősen szarul érezték magukat a bőrükben? Mikor nem akartak emberek közé menni, rondának, ostobának, antiszociálisnak, z-lábúnak, kapafogúnak, büdösnek látták magukat? Mikor azzal is baj volt, ha éppen nem volt baj? Mikor generálták a letargiát?

Na, ez van nekem most. Nem tudom, hogy nyár eleji fáradtság, kapunyitási pánik vagy szimplán utálnak az égiek. Oké, kánikula van, de az egy dolog. De legalább elmentem futni. Most ne szóljanak hozzám. Én sem fogok magukhoz egy darabig.

5 komment


2012.06.21. 00:30 deb.

Fruska

Egyrészt dögmeleg van, de én gyűlölöm a dögmeleget, másrészt olyan arcok vannak a frissiben reaktivált társkeresőn, hogy belehalok.

Arcok, amik elé mintha görbe tükröt tettek volna. Nem akarok első blikkre ítélni, de pörgetem a képeket, és kész esettanulmány az egész. Sötétített fotók pólós hátakról. Vagy rozoga Trabantokról. Szerettetek már bele sáros szélvédőbe? Most őszintén. Kreatív felhasználónevek, mint megtorló vagy vödör02. Mit akar megtorolni eme szép, romantikus lélek? A férfinépen esett évezredes sérelmet? Lenne inkább megtörlő. Azt még megérteném. Vödörből pedig volt egyes is? És a külső.. Mindenki "sportos alkatú", persze a megfelelő félmeztelen képpel. Izmosak a retinák a sok távolbanézéstől.

Elveszett lelkek gyűjtőhelye ez. A statisztika azt mutatja, hogy fatörzsnyakú izomtiborok, illetve szoláriumbarna nyeszlett Ronaldo-utánzatok szívét dobogtatom meg. Sokak látnak még szerény személyemben potenciális kitartott szeretőt, ambivalens naivát, és "anyagilag is tudlak támogatni, ha neked megfelel". De ez legalább még szolid. Ellentétben a "szia százezerért mire lennél hajlandó üdv" levélkével. Remélem, ismernek annyira, hogy sejtik, válaszoltam rá. Nem is akármit.

4 komment


2012.06.17. 19:35 deb.

Oh my dear

Kedves Potenciális Férjjelölt! Drága Leendő Gyermekeim Apja!

Amikor megpillantottalak az ablakból, tudtam, sorsunk óhatatlanul is összefonódik. Volt rajtad cipő, nadrág, póló.. Képzeld, rajtam is! Az Isten a megmondhatója, hogy egymásnak teremtődtünk. Elegáns voltál, mégis megkapóan hanyag, ahogy kergetted a macskaköveken tovapattogó mobilod, magamra ismertem mozdulataid kecséből. Hallottam a szeráfok kórusát, láttam szemem elé leereszkedni azt a ködöt, és a normál esetben fantazmagória-gyanús pulzusom örömömben már-már az ötvenet súrolta. Peregtek fejemben a képek, a jövő képei, és végül boldogan megállapodtam annál a látványnál, amikor aszott öregemberként a teraszon ülve kötögetünk - én a tűvel csattogtatok, de a fonalat gombolyítod. Életünk fonalát, hogy kellőképp lírai legyek.

Tehettél volna bármit, tényleg bármit, nem tudtam belőled kiábrándulni. Korzózhattál volna süteményes villával a kistányéron, levizelhetted volna az idült néni tupírozott uszkárját, vakargathattad volna farpofáidat a biciklitartóba, hordhattál volna szandált zoknival, pöttyöst kockással, mindent minden nélkül.

De nem. Te megkerested azt az egyet. Nagyot haraptál a jéghideg jégkrémből. Neked nem fájt, nekem annál inkább. És egy világ dőlt össze.

1 komment


2012.06.15. 10:03 deb.

Őszintén

Most komolyan, mondják meg, mi az, ami gyermekségük gondtalan éveire emlékezteti Önöket?

Édesanya által eldobozolt macis rugdalózójuk? Beépített szekrényük mélyén lapuló orrszívó? Egy horpadás a kobakjukon, mert lefejelték a mászókát? Egy folt a kezükön, mert kézzel akartak merni a tyúkhúslevesből? Lerágott lábú/fejű Barbie-babák? Tej-, majd később verekedés közben kihullott maradandó fogaik egy hajdanvolt mézes bödönben? Brutális helyesírási hibával íródott szerelmetes levélkéik a kólával leöntött cipősdobozban? Első szexuális felvilágosító könyvük a fiók mélyén? Nagyfokú romanticizmussal befőttes üvegbe szuszakolt manapság döglött szentjánosbogarak? Különböző színű levágott hajtincseik? Beszáradt éjfekete körömlakkok? Kamaszproblémákkal teleszórt napló- és versesköteteik? Elrejteni való állatkodós fotóik hosszú éjszakákról? Üres vodkás üvegek a szekrény tetején? Emlékbe eltett szívecske formájúra összehányt nájlonpólók?

Nekem a bűvészdobozom. Anyám felhívott, hogy megtalálta. És igen, én bizony hegyesre faragtam azt a varázspálcát.

3 komment


2012.06.12. 23:00 deb.

Esti fless

A szomszéd bácsi elutazott, és kért, hogy sétáltassam meg kutyapajtását, ha lehetne. És hát hogy a francba ne. Este némileg elgyötörten mentem át, ahol Dió, a házivonat (az a tacskó, tudod, ami a fejénél kezdődik, és megy és megy és megy tovább, a vége meg valahol a lakás másik végében van), szinte áthajtott rajtam örömében. Kicsit még megrágcsálta a kulcsomat, kergette pár percig a farkát, és már indultunk is.

Ráérősen ballagtunk a park melletti úton, amikor egy vidám borvirágos képű férfiember közeledett felénk Csepel biciklistül, a Matróz ivó irányából a Pingvin kocsma irányába. Mellette rohant törpe szarvasmarha méretű, rozsdamarta barna, málészájú, eksztatikus utcai vegyese, akinek ereiben dán dog-vértől kezdve bölényéig minden csörgedezett. Időnként boldogan az arra kóricálgató autók elé vetette magát, belefeküdt pár tócsába, lekevert egyet-kettőt egy halott vakondnak, egyszóval piszok jól érezte magát.

Na most én nem vagyok egy félős típus, de azért egy perce megtorpantam, és elgondolkodtam azon, mit csinálok, ha a minimamut meg a zsebmozdony összekeveredik hirtelen. Ha úgy, a kölykök marha hülyén néznének ki, gondold el, 70 kilós test daxli-lábakon, ha amúgy, én aztán haza nem viszem azt a fél fület, ami a Dióból megmarad, mert abban sincs annyi jó érzés, hogy kussoljon, mikor kell. Próbáltam megoldani a helyzetet, úgy állni, hogy üsse kő, a dömper inkább folyassa a nyálát az én harisnyámra, de kerüljük a balhét.

Szerencsére jött a hős megmentő, a rendíthetetlen biciklista, és elkurjantotta magát: "Nem érdeklődöl, Pákó, nem érdeklődöl!"

Hát szaladtak tovább. Én pedig kényelembe helyeztem magam egy padon, oldalra borultam és belesírtam a postaládába.

3 komment


2012.06.10. 07:47 deb.

Hiába

Hiába osztom itt az észt az illendőségről, csak belelépek a saját gereblyémbe. Szó szerint, meg máshogyan is. Egy biztos: okos ember nem megy vendégségbe spontán, csak ha az időpont hetekkel előtte le van fixálva, és aztán óránként pontosítva. Még jófejségből sem.

Én csak egy kis cseresznyés pitét akartam vinni. Mert sok van, és miért ne. Nem kellett volna beengednie. El kellett volna zavarnia a halálba. Megátkozni a kaputelefonban, vagy a negyedikről a nyakamba önteni egy lábos forró vizet, mint a malacos mesében. De nem. Boldogan felhívott. Szereti a cseresznyét.

-Szia! ..ez a szag, hígító? Min ügyködsz éppen?

-Ó, csak festegettem. Tudod, semmiség, csak egy tanulmány-sorozathoz csinálom.

-Naa, ne degradáld magad. Mutasd.

Reakcióidőt nem hagytam, gyengéden félretolva beléptem a szentélybe, ahol is ősz modell ücsörgött cigarettázva. A bácsi, akitől a piacon a diót veszem. Meztelenül. Aktkép készült. Jobb híján kacsintott.

6 komment


2012.06.08. 09:47 deb.

Tudniillik

..hogy mit illik.

De vajon társadalmilag elfogadható-e szál bugyiban templomban tartózkodni? Vajon rendben van-e az, hogy hivatalos smst írok? Megbotránkoztat-e bárkit is, ha  a bevásárlószekérrel rollerezem? És ha a főétkezést a desszerttel kezdem? Ha beletüsszentek a buszon más csokrába? Ha felgyújtom a dolgokat összetépés helyett? Ha nyilvánosan rakom helyére a fogamat? Ha kiröhögöm a betonba lépő aktakukacot? Ha bensőséges csókot váltok egy plakáttal? Ha lenyalom a tejberizsfagyit a tölcsérről, egy jólfejlett tacskó legnagyobb hátára örömére? Ha ötforintosokkal fizetek, nem is keveset? Ha kirázom a takarót az ablakon, és megy vele a melltartóm is? Ha véletlenül lecsapom a postást az esernyővel? Ha adok rá hangerőt, mikor gyakorlok, ugyanazt, sokáig?

Kérdések, kérdések.. Én meg rosszlány vagyok. Ugye.

8 komment


2012.06.05. 21:00 deb.

"Jól hallották, oroszlánfóka!"

Cirkusz jött a városba. Megint. Ez mondjuk nem újdonság. Beköltöznek valamelyik nagyobb parkolóba és teleszemetelik a fél várost. Azon morfondírozom, hogy be kéne állni. Tetszik a vándor életforma. Én lehetnék a szakállas nő. Állatsimogató. Biztosan tudnék annyi tesztoszteront termelni. Tán még péniszem is nőne. Mondjuk anélkül is egészen jól elvagyok. A bal bokámnál össze lennék kötve a sziámi ikerpárommal, akit egyébként le is nyelnék, miközben lángol, mindezt húsz méteres magasságban, egy kötélen biciklizve, fejemen tányérokkal, uszkárokkal, elefánttal egyensúlyozva. Majd zusammen, kutyástól-edényestől kiskocsiba zsúfolódnánk az öt bohóc ölébe. Jövőbe is látnék, köpködném az ektoplazmát, ha éppen rámjön a kóma. Maga lesz a móka. Eljönnek?

2 komment


2012.06.02. 10:45 deb.

What would you do, if..?

Azon gondolkoztam, lottózni kellene. Sose csináltam. Ha kiskoromban valamelyik nagyszülőm elrángatott finoman utalva arra, hogy "vagy szerencsét hozol, büdös kölök, vagy nincs palacsinta", akkor is mindig eggyel mellé találtam. Viszont múltkor valamelyik szennylap internetes kivonatában azt olvastam, hogy másfél milliárd a lélekhatár, ami felett az is töltöget suttyomban, aki amúgy büszkeségből sose, hát nehogy már én legyek a kivétel.

Szóval ha nyernék valamennyit, akkor legyen világbéke. Nyilván. Nem kell nekem új segg meg hat Aston Martin. Nem vágyom hulalát táncolni vagy egy űrhajóból bámulni a sárgolyót. Csak szeretnék egy instant karácsonyt magamnak. Csak magamnak. Olyan félét, tudod, amit ha kiengedek a dobozból, megalkotja önmagát. Vegytiszta hóeséssel, giccses vásárral, (otthon újra)forralt borral, betlehemes büdös méla csacsival, csillogó szemű hajléktalanokkal, fenyőfa - outlettel, felfújható gumihóemberrel, konyhai katasztrófával, kigyulladt padlószőnyeggel, agyonismételt vájtkriszmösszel, több kiló feleslegesen letépett csomagolópapírral, reszkessetek betörőkkel, szegfűszeggel, gyertyafénnyel, atmoszférával. Hideggel. Akárhányszor.

3 komment


süti beállítások módosítása