HTML

deb.

A paradoxon én vagyok. Mellesleg magam legjobb barátja is.

2012.03.30. 20:15 deb.

Közkívánat

hannah_montana-5324_1333131261.jpg_333x500

Mivel egy másik generáció nagyszámban képviselteti magát, gondoltam, segítek fellibbenteni a fátylat a témáról. Ímhol a lentebb említett csizmás lánykandúr, Miley Cyrus aka Miley Stewart aka Hannah Montana, de hívjuk nyugodtan májliszájrusznak (mindig szauruszt akarok írni).

A sorozat mindenfelé futott (fut?), alapvetőleg a Disneynél gyökerezik. Nagyvonalakban a képen látható csajról szól, aki hétköznap egy ijesztően gesztikuláló harmatos kamasz, Miley Stewart, de éjfélre átváltozik partitündérré, kapja a szőke parókát, kamugyémántos mikrofonját, színpadra pattan, és államnevű attitűdje mögé bújva hihetetlenül komoly érzésvilágáról énekel taktusokat a világba. Természetesen senki nem vágja, hogy Miley egyenlő Hannah, mert hát ugye az a néhány árnyalatnyi hajszínváltozás felér egy komplett nemváltó műtéttel. Apja, aki ott is és a valóságban is kántrizenész, természetesen nagyban támogatja, komoly világváltó beszélgetés minden részre jut, meg ott van a két cimborája is, aki tudják, mi a szitu.

A szitkom jópár évadot megélt, lett belőle film is, erőltetett humort meg kusza szerelmi szálat mindegyikebn találsz. Szerencsére én elkerültem, de a kiscsajok zabálják. Van uzsis doboz, bugyi, karaokegép, chips, meg amit akartok. Komplett ipar épül rá. (Most nem azért, de ezután vagy vetkőzni, vagy pornózni fog.) Közben persze Ms. Cyrus megnőtt nagyra, megtalálta az önbarnítót, póthajat, kacsacsőrt. Elindította zenei karrierjét (mert ugye "ki akart törni a szerepből" - ami mondjuk nem tudom, mennyire volt okos dolog, főleg, mivel rajongói ekkor még 95% 10 év alattiból és 5% pedofilból álltak), filmet is forgatott, jelölték is érte Arany Málnára. De mindez lényegtelen volt, mert hű imádói nem tágítottak. Az a korosztály, aki rajta nevelkedett, még a köhögéséből is platinalemezt hozott volna össze.

Közben a bulvár ráharapott, hogy a menedzsere ölében lejtett táncot, félmeztelenül fotózta magát, farokformájú tortát nyalogatott. Satöbbi. Magyarán, a cuki bakfisból szakadt kurva lett. Hogy ennek valóságalapja van-e, vagy nincs, azt csak ő tudja. A süllyesztőig már nincs vissza sok. Nem mintha konkrét bajom lenne vele.

3 komment


2012.03.28. 22:27 deb.

Helyzet

Amióta beteg voltam, nemes egyszerűséggel elfelejtettem főzni. Akkor és ott volt egy háromhetes kiesés, mert még az étel gondolatától is hányhatnékom volt, és azóta.. Gőzöm sincs semmiről. Valami mindig összetörik vagy kiborul. Vagy szénné ég. Vagy felrobban. Vagy eltűnik. Vagy megkerül, de akkor kapásból két kiló.

Én csak egy egyszerű csokis kuglófot akartam sütni.. Olyan nagy kérés ez? Először elnéztem az arányokat, aztán kifolyt a formából a tészta a sütő aljára, végül a kész kuglófot elejtettem azon a kemény két méteren, ami az asztalig tartott (volna). De már egy szimpla lekváros kenyér se áll a kezemre, az a minimum, hogy leeszem a szőnyeget vagy a macskát. Meddig mehet ez még így tovább? Lassan a tojást is úgy fogom szétválasztani, hogy kettévágom egy késsel.

2 komment


2012.03.24. 16:37 deb.

Non plus ultra

Oké, tudom, hogy szevasz tavasz, meg kint van vagy 20 fok, de én már megint fázom. Mit már megint, még mindig.. Ez csak azért meglehetősen ironikus, mert a kánikulát gyűlölöm.

Vastag zokni, macskás pléd, garbó.. Az már tényleg a legalja, hogy a laptop trafóján melengetem a talpam. Ha lenne cserépkályha a harmadikon, esküszöm, belefeküdnék. ..odakünn mindenki pólóban rohangál, nekem kabát kell. Jó, mondjuk köztünk legyen szólva, csizmát felvenni már nincs pofám.

9 komment


2012.03.21. 20:20 deb.

Estét

Folyamatosan rohanok, reggeltől estig. Jó hír, hogy a vádlimon deszkát lehetne törni. Általában izzadt vagyok, és éhes. Gyakorta nekimegyek valaminek, üvegajtónak, zsalugáternek, szomszéd bácsinak. És ma délután cipőstől elaludtam az ágyam tetején.

Az agykontrollos relaxáció fő momentuma a "képzeld el ideális pihenőhelyed". Francokat képzelgetek, juszt is megkeresem! Most.

2 komment


2012.03.18. 08:46 deb.

Grr

Az utóbbi napokban órákon keresztül a siker elérésének lépéseit hallgattam. A rendezett környezet fontos, meg hogy inspiráló legyen a közszellem. Szóval most az a helyzet, hogy gőzerővel takarítom a fészbúk-ismerőseim házatáját. Előbb tanuld meg a nevem, pláne köszönni bzdmeg, utána hajlandó vagyok a kacsacsőrödet meg a földköpenymély gondolataidat tolerálni az üzenőfalamon. Kis lépés nekem, az emberiség leszarja.

komment


2012.03.16. 23:20 deb.

Szóval?

El Camino pro - kontra: öntisztulás, választalálás, kihívásnak megfelelés, megerősödés, kaland, csoda, emlék, de lerohad a lábamról a cipő és életre kelnek a vízhólyagok, és még meleg is van.

2 komment


2012.03.12. 18:58 deb.

Natürlich

Hogy emeljük a mai nap ködszőtte fényét, a fogorvos beletüsszentett a nyitott számba. Bár ez még mindig jobb, mintha közben mondjuk fúrt is volna, mert akkor lazán lekapta volna a fél arcom.

Más: maguk is érzik még a telet? Én itt kucorgom az ocsmány macskás plédem alatt, és forrócsokit akarok. Étet.

komment


2012.03.10. 17:20 deb.

Élek

, csak az agyamat beletettem egy cipős dobozba, és eldugtam az ágyneműk közé. Remélem, soha nem találom meg. Nekem ez az állapot, vagyis a süketvaknéma, nyálfolyós, üresfejű amőba-életmód most teljesen ideális. Ma már fotoszintetizáltam egy kicsit vegetálva, azt hiszem, némi napfény bejutott az üregbe. Viszketek tőle.

Hinni kéne. Meg a másoknak hirdetett igét magamnál alkalmazni. Csakcsupán ennyi. Erre iszunk!

3 komment


2012.03.07. 23:38 deb.

Az élet szép

..és igen, miután a "de nem én voltam" gyerek visítva hozta be a frissiben sárba ejtett, amúgy eredendően leharcolt okosmobilt a szobába, szofisztikált apja felhős homlokkal és fogát csikorgatva tartotta az apparátot folyó víz alá, hogy csak úgy ömlött a koszos lé a mosogatóba helyezett nagy tál pácolt marhára, mert különben hol a kurvaéletben van már anyád?

Marha ment, telefon ment, gyereknek saller, apa a kocsmába, anya a fürdőbe zárkózott.

1 komment


2012.03.04. 19:48 deb.

Szösz 2.0

A mai nap tanulsága, hogy a matt kék körömlakkomnak erőteljes házipálinka-szaga lett a télen, továbbá, hogy a jutyúb úgy akad be, mint egy cd.

And time after time, You'll hear me say that i'm, So lucky to be (to be to be to be to be to be..) loving you.

komment


süti beállítások módosítása