HTML

2012.04.29. 05:50 deb.

Proszit

Oké, hazaértem. Most. Agyhalott zombi vagyok, illetőleg másnapos. Mert ugye ilyenkor szokott kiderülni, hogy az embernek ötször annyi rokona van, mint amiről tud, véletlenül több is születés- vagy nevenapját ünnepli, és hát mindenkinek inni kell az egészségére, mert "meg ne sérts". A baj csak annyi, hogy emlékszem mindenre.

Emlékszem arra, hogy lángra kapott a konyhai függöny. Emlékszem arra, hogy a kicsik -tiltakozván a hazamenetel ellen-, elbújtak a spájzban, de beleszorult az ajtó, ők meg nekiálltak kézzel lekvárt enni. Emlékszem arra, hogy M. néni mindig meglepődött, majd újra és újra bemutatkozott, ha bementem a szobába, ezt eljátszottuk tízszer biztosan. Emlékszem arra, hogy muskátliba léptem. Emlékszem arra, hogy kezdett kicsit sok lenni az alkohol úgy általában a vérünkben. Emlékszem arra, hogy L. a pázsiton akart éjszakázni félmeztelenül, mert az "álompuha".  Emlékszem arra, hogy T. a sarokban kuporogva majdnem egy órán keresztül a "majomkenyérfa" szón röhögött egymagában. Emlékszem arra, hogy D. bácsi az asztal tetején locsolókannából itta a bort, miközben a három exfeleségét szidta. Emlékszem arra, hogy P. bácsi az egész famíliát táncra perdítette, nemre és korra való tekintet nélkül, a saját maga által nótált slágerekre. Emlékszem arra, hogy reggel a táskám a fóliasátorban volt az eper között, egyébiránt mindenki édesdeden aludt, nyilván nem ágyon/ágyban, de ki-ki locsolókannát, másik ember lábát, rádiót, zacskó kiflit ölelgetve.

És én elvileg munkaügyben mentem. Francnak vettem fel a telefont.

komment


2012.04.25. 21:51 deb.

Kishamis

Örökös problémám, hogy mennyit csomagoljak. Mindig attól félek, túl sokat szuszakolok túl nagy bőröndökbe. De aztán az egész újra meg újra alaptalannak bizonyul, mert az aktuális szobatársamnak általában csak a cipős bőröndje nagyobb. Cipős bőrönd.

Az valószínűleg ki van csukva, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Minimum egy eltévedést kalkulálok. Vagy félreértést. Azt is vehetném rossz ómennek, hogy ma egy elegáns mozdulattal magamra öntöttem két liter gulyást. Vagy hogy háromszor kellett kimásznom a fürdőkádból, mert megszólalt a telefonom. Vagy hogy senki nem tud semmit. De megyek, mert mennem kell. Hív a lágyöle. Munkaügy. Másoknak mást mondtam. Ne árulják el.

komment


süti beállítások módosítása