HTML

2012.06.10. 07:47 deb.

Hiába

Hiába osztom itt az észt az illendőségről, csak belelépek a saját gereblyémbe. Szó szerint, meg máshogyan is. Egy biztos: okos ember nem megy vendégségbe spontán, csak ha az időpont hetekkel előtte le van fixálva, és aztán óránként pontosítva. Még jófejségből sem.

Én csak egy kis cseresznyés pitét akartam vinni. Mert sok van, és miért ne. Nem kellett volna beengednie. El kellett volna zavarnia a halálba. Megátkozni a kaputelefonban, vagy a negyedikről a nyakamba önteni egy lábos forró vizet, mint a malacos mesében. De nem. Boldogan felhívott. Szereti a cseresznyét.

-Szia! ..ez a szag, hígító? Min ügyködsz éppen?

-Ó, csak festegettem. Tudod, semmiség, csak egy tanulmány-sorozathoz csinálom.

-Naa, ne degradáld magad. Mutasd.

Reakcióidőt nem hagytam, gyengéden félretolva beléptem a szentélybe, ahol is ősz modell ücsörgött cigarettázva. A bácsi, akitől a piacon a diót veszem. Meztelenül. Aktkép készült. Jobb híján kacsintott.

6 komment


2012.06.08. 09:47 deb.

Tudniillik

..hogy mit illik.

De vajon társadalmilag elfogadható-e szál bugyiban templomban tartózkodni? Vajon rendben van-e az, hogy hivatalos smst írok? Megbotránkoztat-e bárkit is, ha  a bevásárlószekérrel rollerezem? És ha a főétkezést a desszerttel kezdem? Ha beletüsszentek a buszon más csokrába? Ha felgyújtom a dolgokat összetépés helyett? Ha nyilvánosan rakom helyére a fogamat? Ha kiröhögöm a betonba lépő aktakukacot? Ha bensőséges csókot váltok egy plakáttal? Ha lenyalom a tejberizsfagyit a tölcsérről, egy jólfejlett tacskó legnagyobb hátára örömére? Ha ötforintosokkal fizetek, nem is keveset? Ha kirázom a takarót az ablakon, és megy vele a melltartóm is? Ha véletlenül lecsapom a postást az esernyővel? Ha adok rá hangerőt, mikor gyakorlok, ugyanazt, sokáig?

Kérdések, kérdések.. Én meg rosszlány vagyok. Ugye.

8 komment


2012.06.05. 21:00 deb.

"Jól hallották, oroszlánfóka!"

Cirkusz jött a városba. Megint. Ez mondjuk nem újdonság. Beköltöznek valamelyik nagyobb parkolóba és teleszemetelik a fél várost. Azon morfondírozom, hogy be kéne állni. Tetszik a vándor életforma. Én lehetnék a szakállas nő. Állatsimogató. Biztosan tudnék annyi tesztoszteront termelni. Tán még péniszem is nőne. Mondjuk anélkül is egészen jól elvagyok. A bal bokámnál össze lennék kötve a sziámi ikerpárommal, akit egyébként le is nyelnék, miközben lángol, mindezt húsz méteres magasságban, egy kötélen biciklizve, fejemen tányérokkal, uszkárokkal, elefánttal egyensúlyozva. Majd zusammen, kutyástól-edényestől kiskocsiba zsúfolódnánk az öt bohóc ölébe. Jövőbe is látnék, köpködném az ektoplazmát, ha éppen rámjön a kóma. Maga lesz a móka. Eljönnek?

2 komment


süti beállítások módosítása